Installaties

op maat van uw wensen

Luchtverwarming houdt de verse lucht in huis

Voor professionele luchtverwarming in Brugge, een adres: Climatherm. Investeer in centrale verwarming via luchtkanalen met de mogelijkheid tot ventileren, verwarmen en koelen in de huidige nieuwe woningbouw. Deze toestellen kunnen ook de vochtigheidsgraad regelen en de aanwezige lucht in uw woning extra reinigen, zo ontstaat er een uiterst gezond binnenklimaat.

Verventra, luchtbehandeling

Ventilatiesysteem met hoog rendement warmteterugwinning en geïntegreerde luchtverwarming met zoneregeling. Het allernieuwste complete systeem op de markt voor de lage energiewoning die voldoet aan de huidige ventilatienorm en de woning voorziet van de nodige warmtebehoefte. Het toestel kan op verschillende energiebronnen aangesloten worden dewelke zowel kunnen koelen als verwarmen.

Uiterst efficiënt verwarmen

Moderne woningen zijn uitmuntend geïsoleerd en verliezen daardoor heel traag warmte. Warmtebronnen zoals verlichting, menselijke bezetting en het zonnetje dat buiten schijnt zijn vaak voldoende om aan de warmtevraag te voldoen. Maar als het dan wat kouder wordt, duurt het vervolgens weer uren voordat de temperatuur opnieuw aangenaam is. Zo wilt u misschien enkel extra warmte in de badkamer of in de studeerkamer. En in de woning hoeft de verwarming op een koude winterdag enkel overdag te draaien omdat ’s avonds de verlichting en de tv voldoende energie afgeven om de kamer warm te houden. Er is dus nood aan een verwarmingssysteem dat snel kan reageren en perfect kamer per kamer te regelen is. Dat verhindert onaangename oververhitting en u verbruikt niet meer energie dan nodig is.

Ventilatie is broodnodig

Door de gedreven isolatie zijn moderne woningen zo goed als luchtdicht. In elke nieuwbouw moet er daarom een ventilatiesysteem worden geïnstalleerd. Om warmteverlies door ventilatie te beperken, kiest u best voor een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Dit is immers gunstig voor het E-peil van uw woning.

Hoe werkt het?

Via een intelligent systeem in de aanvoerkanalen van de ventilatie kan u de aanvoer van verse lucht – voor ventilatie – en verwarmde lucht – voor verwarming – per kamer regelen. Met dit gepantenteerde mengsysteem kan u bovendien de verwarming uitzetten, zonder dat dit de ventilatie beïnvloedt. Heeft de winterzon uw huis te veel opgewarmd? Geen probleem, uw thermostaat zet uw verwarming gewoon af. Toch opnieuw iets frisser? De verwarming schiet weer in gang en u heeft het onmiddellijk lekker warm.

Bovendien kan u met Verventa de temperatuur van elke kamer apart instellen vanop uw smartphone of tablet. Hoe u verwarmt, dat kiest u zelf. Een gasketel, een warmtepomp, stookolie, alles kan. Indien u een warmtepomp toepast, kan u met uw Verventa-systeem ook koelen. Door de ventilatiekanalen wordt er dan koele lucht verspreid.

Verbruik en EPB

Uw verwarming draait alleen wanneer en waar u het nodig heeft. Het Verventa-systeem gebruikt daarnaast enkel zuinige gelijkstroommotoren en beschikt over een geïntegreerd ventilatiesysteem met een warmte-terugwinunit met hoog rendement. Dit alles zorgt voor een performant systeem met een uitstekende EPB-score. Het systeem werd onafhankelijk gekeurd en heeft een EN 308-certificaat.

Kanalensystemen

Na overleg met de bouwheer en ontwerper wordt er een keuze gemaakt uit een aantal mogelijkheden betreffende kanalisatie, looks, warmtebronnen... Hieronder vindt u alvast wat extra informatie.

Minikanalen

Het Multiplus Totaalsysteem is gemakkelijk te bedienen. Eenvoudig kunt u de gewenste temperatuur instellen, of beter nog: de thermostaat programmeren, waardoor uw woning precies op de door u ingegeven tijdstippen verwarmd wordt. Het intelligente regelsysteem achter de thermostaat controleert voortdurend de ingestelde temperatuur en de luchtsnelheid in de kanalen en vergelijkt deze met de kamertemperatuur. Aan de hand daarvan wordt het toerental van de ventilator en de stand van de brander afgeregeld.

Deze gedoseerde warmeluchttoevoer waarborgt nu het ideale binnenklimaat. Er ontstaat een zeer gelijkmatige lucht- en ruimtetemperatuur. Bovendien werkt het energiebesparend, omdat zowel de ventilator als de brander op een zo laag mogelijk vermogen gehouden kan worden.

Geïsoleerde kanalen ingewerkt in vloer en verlaagd plafond

Kanalen vervaardigd uit isolatiemateriaal, aangepast aan alle mogelijke toepassingen, beschikbaar in verschillende diktes en materialen.

Vrijhangende en zichtbare kanalen

De warmeluchtproductie kan gebeuren door CV-ketels zowel op gas als op stookolie; direct of indirect gestookt, die gebruik maken van condensatietechniek, of door gebruik van een warmtepomp. Na studie en overleg wordt de keuze voor uw systeem voorgesteld met verschillende merken: Viessmann, Atag, Brink, Multicalor, Mitsubishi.

Elektronische luchtfilter

De beste aanwinst in uw woning is een elektronische luchtfilter, die geluidloos en met een gering elektriciteitsverbruik (minder dan een lamp van 50 Watt) u de zuiverste lucht in uw woning laat inademen. De elektronische luchtfilter trekt stof, sigarettenrook, stuifmeelkorrels en alle andere irriterende deeltjes als een magneet aan. De belangrijke geldbesparing begint op het ogenblik dat u uw filter aanzet.

Rekent u maar eens wat behangen, schilderen, stof wegnemen, gordijnen wassen u zal kosten. De luchtfilter verdient zichzelf terug. De voorfilter houdt grove verontreinigingen zoals haren, pluisjes... vast. De kleinere irriterende stofdeeltjes gaan door naar de elektrostatische cel waar ze als door een magneet door de vangplaten worden vastgehouden. Het onderhoud is zeer voordelig, de filters worden niet vervangen, maar in een afwasmachine of eenvoudig met een detergent gereinigd.

Centrale luchtbevochtiger met hygrostatische regeling

Uw comfort is duidelijk meer dan de juiste temperatuur in de winter. Bij vriesweer daalt de vochtigheid in de lucht. Uw lippen barsten, u krijgt een droog gevoel in de keel, uw schoenen vertonen barstjes... en die droogte sluipt ook in uw woning. Planten verdorren, deuren en ramen krimpen, meubels en parket barsten, voltapijt wordt statisch opgeladen en knettert en het binnenklimaat in uw huis is minder gezond en droog.

Een luchtbevochtiger die uw hele woning op de juiste vochtigheidsgraad houdt is de oplossing. Meteen voelt de warmte veel aangenamer aan, de thermostaat kan lager worden ingesteld en u bespaart energie. Een hygrostaat gekoppeld met de luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de circulerende warmte steeds de gewenste vochtigheidsgraad behoudt.

Ontvochtigers

De zwembadontvochtigers zijn moderne hoogwaardige toestellen met een eigentijds design. De dubbelwandige omkasting is vervaardigd uit verzinkt voorgelakt staal aan de buitenzijde, en roestvrij staal aan de binnenzijde. De polyester lak is nagenoeg krasvast en eenvoudig te reinigen. Het toestel is voorzien van een thermische en akoestische isolatie. Een pvc-folie beschermt het toestel tijdens de installatie en dient voor de inbedrijfstelling verwijderd te worden.

De verdampings- en condensatiebatterijen zijn vervaardigd uit koperen buizen en gewafelde aluminium vinnen. Optioneel is een verwarmingsbatterij verkrijgbaar. Een wasbaar luchtfilter beschermt de batterijen tegen vervuiling en zorgt voor een zuivere luchttoevoer. De filter is eenvoudig te verwijderen. De direct aangedreven ventilator is voorzien van een geruisarme motor. De motor is door middel van trillingsdempers op de ventilator bevestigd. De waaier is statisch en dynamisch uitgebalanceerd.

Roosters

De lucht wordt via plaatsbesparende, esthetische stalen roosters via de vloer, wanden en/of het plafond in de kamers binnengebracht. Deze roosters die in elk interieur passen, kunnen desgewenst - mits meerprijs - in een gekleurde geanodiseerde aluminiumuitvoering geleverd worden. Via de klep van deze roosters kan in elke kamer op eenvoudige wijze de kamertemperatuur worden gewijzigd. De vloer of vloerbedekking kan tot tegen de dakrand van de roosterverbinding worden aangewerkt. Na afwerking blijven vloerroosters eenvoudig afneembaar wat het onderhoud tot een minimum herleidt.

De eindsnelheid van de uittredende warmte en de worp van de roosters staan borg voor een goede en aangenaam aanvoelende warmteverspreiding. Dit resultaat wordt mede bereikt met de ontwikkelde luchtdiffusors in de roostermonden, waardoor eveneens een verzorgde afwerking zal worden verkregen.

Zoneregelingen

Voor luchtverwarmingsinstallaties zijn diverse regelingen mogelijk. Eén enkele kamerthermostaat is de meest eenvoudige installatie. Indien u wenst, breiden wij deze uit met een volledige zoneregeling voorzien van meerdere thermostaten of gestuurd door uw domotica-installatie.

Wij ontwerpen zelf de centrale sturing en wij bieden meerdere mogelijkheden zoals:

  • aansturing van meerdere luchtkleppen
  • extra aansturing van handdoekradiatoren in de badkamer met of zonder vloerverwarming
  • aanpassen van het ventilatortoerental volgens het aantal zones
  • aansturing van een CV-ketel, airconditioning, ventilatie, boiler sanitair warm water…

Airconditioning en warmtepompsystemen

Gedaan met die onaangename, drukkende binnenlucht! Een extra koelapparaat zorgt voor zachte luchtcirculatie van koele, ontvochtigde lucht waardoor u zeker bent van een aangename atmosfeer, gezond om in te wonen, te slapen en te werken. Het splitsysteem met zijn twee afzonderlijke elementen zorgt voor een gemakkelijke plaatsing en garandeert een zeer geluidsarme werking. De interne unit is in het bijzonder aangepast aan woningen en professionele lokalen (kantoren, ateliers, handelszaken...).

De binnenunit wordt geplaatst in de technische ruimte bij de verwarmingsunit, terwijl de compressor heel discreet buiten opgesteld wordt om de warmte af te voeren. De instelling en bediening gebeurt via uw thermostaat of uw centrale sturingsunit. Deze toestellen kunnen ook geleverd worden in omkeerbare uitvoering zodat deze zowel kunnen koelen alsook verwarmen.

Meer info over luchtverwarming in Brugge? Informeer bij Climatherm.

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken