Thermische Zonnepannelen

Sla energie op en gebruik wanneer nodig

Bij toepassing van een hybride systeem, gaan wij gebruik maken van een multi-energievat, ook nog genoemd buffervat, dat energie kan opslaan vanuit meerdere verwarmingsbronnen zoals, een gas- of mazoutketel met aanvullend eventueel zonnepanelen voor de productie van warm water, een warmtepompsysteem, een inbouwhaard of kachel.

De opgeslagen energie kan u dan opnieuw gebruiken voor de verwarming van uw woning, eender welke u keuze is van verwarmen zoals luchtverwarming, vloerverwarming, gebruik van radiatoren of uw sanitair warmwaterbehoefte.

Deze combinatie laat u toe om op de goedkoopste manier te verwarmen volgens de beschikbaarheid van uw energiebron, zoals de zon, hout, steenkool, gas, stookolie, elektriciteit, naargelang het seizoen en naar gelang de voor u beschikbare energiebronnen.

De technische ruimte zal uiteraard wat groter uitvallen in functie van uw combinatie zodat er hier voldoende
rekening mee moet worden gehouden.

Net als u stelt DDG zich niet tevreden met de technologie van het verleden. Deze unieke inbouwhaarden en -kachels zorgen immers niet alleen voor gezelligheid, zij worden ook aangesloten op het centrale verwarmingssysteem. Zo helpen ze de hele woning verwarmen en zorgen ze voor een fikse energiebesparing.

DDG onderscheidt zich door het aanleveren van gedimensioneerde oplossingen in vermogen en design. Klanten genieten op die manier van een innovatieve, mileuvriendelijke én betaalbare aanvulling op hun klassieke verwarmingssysteem.

Door het kiezen voor een buffervat, bent u zeker van een maximaal rendement. Er gaat namelijk geen geproduceerde energie verloren. Dit is niet alleen de milieuvriendelijkste, maar ook nog eens de goedkoopste manier om te verwarmen.

Heeft u nog vragen over deze manier van verwarmen? Dan staan wij klaar om u te antwoorden.

 


Back to Top